Nieuws

De Agnietenberg staat in de steigers en dit is waarom

agnietenberg-800x500.jpeg
Geplaatst op: 02-02-2018

Van Hoek Bouw is bezig met een metamorfose voor De Agnietenberg in Zwolle.

Bron artikel: www.indebuurt.nl  Door Hilke Vos - 29 januari 2018
Foto: Foto | De Agnietenberg

Al opgevallen dat een deel van De Agnietenberg in Zwolle in de steigers staat? Komt omdat De Hoeve momenteel verbouwd wordt en een flinke metamorfose krijgt. Wij zijn benieuwd!

Wat gaat er precies gebeuren? “Nou, De Agnietenberg bestaat uit drie ruimtes, namelijk het Theehuis de Wintertuin en de Hoeve”, vertelt directeur Nelleke Alleman-Dijkhuizen. “De afgelopen jaren hebben er in de Wintertuin en het Theehuis al vernieuwingen plaatsgevonden, zoals een rieten dak en schilderwerk. De ruimte die op dit moment echt toe is aan een opknapbeurt is de Hoeve.”

Lichtplan
Vorige week zijn de bouwvakkers begonnen met het slopen van het plafond en het dak. Tevens is de aanwezige asbest verwijderd. “Komende vijf weken zullen o.a. timmermannen en schilders gaan zorgen voor een flinke renovatie. Behalve een compleet nieuw dak met dakramen, zal ook het interieur worden geschilderd en komt er een heel gaaf lichtplan”, aldus Nelleke.

Goed om te weten: De Hoeve kan vanaf half maart weer exclusief gereserveerd worden voor vergaderingen, recepties, feesten en borrels. Wij zorgen t.z.t. natuurlijk voor een sneek peak!