Nieuws

Update: Project tussen Groningen-Hunze en Delfzijl-Weiwerd.

IMG_1752-2-banner.jpg
Geplaatst op: 19-05-2020

Dit bericht is een vervolg op het nieuws van 06-04-2020.

 

Momenteel zijn we bezig met de laatste fundatieverzwaring van mast 28 tussen Groningen-Hunze en Delfzijl-Weiwerd.

Wegens het mooie weer, zon met veel wind, noopte het ons om het afwerken van het beton met vier vakmensen uit te voeren. Op elke fundatiepoot een vakman. Het afwerken van het beton gebeurde met de hand (spaan) en heeft een machinale vlinderkwaliteit. Dit om een egale afwaterende afwerking te bewerkstelligen, de toplaag te verdichten en om de toplaag goed te hechten aan het beton.

Deze fundatieverzwaring is nodig omdat Qirion nieuwe, zwaardere geleiders gaat monteren tussen de masten. Deze geleiders, ook wel 110 kV hoogspanningskabels genoemd worden over het gehele traject van ‘mast naar mast’ gemonteerd. Qirion is onlangs gestart met het verhogen van de masten en na het uitharden van het laatste beton kunnen zij deze mast (zie foto’s) ook verhogen en daar op volgend de geleiders vervangen.

Door deze zwaardere geleiders is er meer ‘hoogspanning’ te transformeren waardoor de vele windmolens en zonneparken kunnen worden aangesloten. Tijdens dit project heeft Van Hoek Bouw een fijne samenwerken ervaren met TenneT en Qirion.